Online Diary cerita tentang kita: Tafsiran bertunang dalam islam

*

*
welcome to my blog sharifah shima

Friday, November 08, 2013

Tafsiran bertunang dalam islam




hey.. salam jumaat semua.. Apa khabar?  

Malam nie shima nak buat entri pasal bertunang dalam Islam. shima pun baru je tau , rupa-rupanya bertunang dalam Islam bukan seperti yang kita fikirkan dan katakan. shima dapat tau pun dari Ustaz Firman.. *kawan satu kampus.. hihi.. dia ni dh byk kali jadi imam sbb tu shima gelarkan dia ustaz.. :P

MR.
"Awak...Sudi tak awak jadi permaisuri dalam hati saya a.k.a isteri ????"
atau pun perkataan2 yang lain yg membawa maksud yg sama.

MRS.
Dengan senyum lebar mengiyakan. Hihihi. Malu-malu ("-") walaupun hanya melalui SMS dan telefon. 

Lastly, shima cari dalam internet. shima  terjumpa soal jawab Ustaz Azhar Idrus. jom kita tgk.. 
tekan LINK ni okay.. saja xnak upload dalam entri nie.. hehe

**Kesimpulannya, barangsiapa laki-laki yang dah menyatakan hasratnya untuk menjadikan seseorang perempuan itu sebagai isteri maknanya dah dikatakan TUNANG. Tak kira melalui telefon, Facebook, Twitter atau depan-depan. Yang datang rombongan ke rumah pihak perempuan tu cuma adat melayu sahaja. 


Post a Comment
 
Copyright lyssa Faizureen 169; . All Right Reserved by sharifah shima