Online Diary cerita tentang kita: Gelagat Manusia Di Pesta Buku

*

*
welcome to my blog sharifah shima

Monday, August 19, 2013

Gelagat Manusia Di Pesta Buku



lama nye tak update blog.. rindu laa pulak.. hehe..

jom kita tengok kelakuan aneh gelagat masyarat dunia..
macam macam perangai manusia dalam dunia ni kn..?

 Ada yang cium tangan, peluk cium pipi penulis novel kegemaran.
 Ada yang tak kisah beratur panjang nak mintak tandatangan penulis/kartunis.
 Ada yang nampak betul ‘teruja’ bila kartunis nak lukis karikatur dia kat komik/paperbag yang dyaorang dok borong. 

 Ada yang ambil kesempatan nak pungut derma. Ada jugak yang edarkan flyers skim tipu org ..
 kalau nak duit usaha la! bukan menipu janji bulan bintang!)
 Ada yang carik novel yang murah sahaja (termasuk aku - sebab barulah kena dengan tema ‘pesta buku’, kalau harga normal atau setakat diskaun seringgit dua kat kedai biasa, baik pegi kedai buku biasa je, ye dak?). 

Ada yang cari buku yang belum ‘keluar’ kat kedai buku lagi. 
Ada yang tinggalkan anak-anak berlari-larian..
Ada anak-anak pulak pantang tengok belon, maskot ke… main lari je tinggalkan mak abah dia. Punyalah mak ayah dia jenuh nak kejar balik. 
                                         
Ada rombongan sekolah pi pesta buku, last-last jinjing beg shopping dari The Mall.. Tu la dia.. macam-macam perangai. Tapi yang pasti - pengumuman ni mesti ada…
Post a Comment
 
Copyright lyssa Faizureen 169; . All Right Reserved by sharifah shima